Priatelia, už čoskoro predstavíme náš projekt verejnosti. Pripravujeme tlačovú konferenciu pre novinárov, vďaka ktorým sa hlavné myšlienku projektu dostanú aj k vám.

Predtým sme si však museli na všetky otázky v súvislosti s Hlineným dukátom odpovedať my sami. O dukáte totiž musíme hovoriť aj našim klientom. Aj oni ho musia správne pochopiť a uvedomiť si jeho hodnotu.

Prvá porada priniesla odpovede na dôležité otázky. Ideme na to!
Prvá porada priniesla odpovede na dôležité otázky. Ideme na to!

Práve o to sa majú postarať naše sociálne pracovníčky a streetworkerky. Dievčatá chodia do terénu, kde sa priamo stretávajú s ľuďmi na ulici alebo v kríze. Ako na dukát zareagujú? Prídu s ním do nášho charitného centra? Vymenia si ho za jedlo, ktoré u nás bežne nedostanú zadarmo? Alebo ho zahodia? Aj to sa môže stať, my sme sa však rozhodli bojovať a šíriť osvetu o tomto projekte.

Stál nás veľa síl a aj naše odhodlanie vysvetľovať ľuďom, že žobranie problém skutočne nerieši, je veľké. Držte nám teda palce! Budeme vďační za vašu podporu. Najviac nám pomôžete, ak budete povedomie o hlinenom dukáte šíriť medzi svojich priateľov a známych.

Categories: Aktuality